Dag en nacht bereikbaar:010 - 521 60 16

Kosten uitvaart - Richtlijn uitvaartkosten

Wat kost een uitvaart?

Op de vraag ‘Wat kost een uitvaart?’ kan helaas niet direct één vast bedrag worden genoemd. De totale kosten van een uitvaart zijn altijd afhankelijk van uw persoonlijke wensen en budget en de plaats waar de uitvaart wordt verzorgd. Iedere gemeente, begraafplaats en crematorium hanteert haar eigen tarieven.

Richtlijn 'basis' uitvaartkosten

Om een idee te geven van de kosten van een volledige uitvaart zoals deze verzorgd zou kunnen worden, geven we hieronder een beknopte richtlijnDe genoemde tarieven zijn natuurlijk onder voorbehoud van onvoorziene prijsstijgingen. De uitvaartkosten bestaan uit een zogenoemd 'starttarief' voor de uitvaartverzorging door Teeuw plus de aanvullende kosten die in overleg met u gemaakt zullen worden om volledig te voldoen aan uw persoonlijke wensen.

Basistarief Uitvaartverzorging - vanaf € 1.535,- incl. btw.

Als uitvaartverzorger regelt Teeuw Uitvaartverzorging voor een vast basistarief uw complete uitvaart. In het basistarief zijn de volgende zaken inbegrepen (bij een begrafenis wordt het basistarief met € 245,- verhoogd vanwege extra personeelskosten):

 • De bespreking, het regelen, verzorging en begeleiding van de uitvaart.
 • Zwarte rouwauto voor één keer regionaal vervoer.
 • Dragers aanwezig op de begraafplaats.
 • Condoléanceregister en verzorging van de polissen
 • Nazorgboekje.
 • Hulp door Nazorgmedewerker.
 • Alle sociale lasten en administratieve afhandelingen.

Aanvullende zaken t.b.v. uitvaart - vanaf € 1.750,- incl. btw.

Op basis van uw persoonlijke wensen regelen we de aanvullende zaken. In onderstaand overzicht geven we u een idee van de standaard zaken die bij een uitvaart komen kijken:

Eiken-gefineerde kist  € 445,00
Overbrengen van de overledene naar rouwcentrum € 235,00
Verzorging van de overledene € 175,00
Gebruik koeling aan huis of gebruik rouwcentrum (variabel tarief) € 550,00
50 rouwkaarten, postzegels en TNT verzendenvelop € 193,95
50 dankbetuigingen met postzegels € 132,50
Akte van overlijden € 12,50
Totaal van dit voorbeeld € 1743,95

Diensten waarvan geen gebruik wordt gemaakt, worden vanzelfsprekend ook niet in rekening gebracht. Aanvullende / andere diensten waarvan u gebruikt wenst te maken zullen persoonlijk voor u worden berekend. Bekijk hiernaast een overzicht van enkele andere mogelijkheden.

Houd rekening met grafrechten

Grafrechten geven recht op een plek op een begraafplaats voor een bepaalde periode. De kosten van grafrechten verschillen per begraafplaats. Er zijn grafrechten voor een algemeen graf en voor een familiegraf. Gemiddeld bedragen de grafrechten al snel zo’n € 1.200,00. Dit is exclusief de kosten van een zogenoemd 'eigen graf'. Bij een gemeentelijke begraafplaats betaalt u grafrechten aan de gemeente. Bij een bijzondere begraafplaats betaalt u grafrechten aan de beheerder van die begraafplaats, bijvoorbeeld een kerkgenootschap.

Houd rekening met weekendtoeslagen

Indien er verzorging plaatsvindt, anders dan op maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur, geldt er een verhoging van ongeveer € 135,00. Daarnaast zijn uitvaarten op zaterdag doorgaans duurder vanwege verhogingen van onder andere begraaf-  en crematierechten en het gebruik van de aula of geselecteerde rouwcentrum.

Meer informatie of stel uw vraag

Bij Teeuw Uitvaartverzorging staan we u bij om op alle vragen vooraf een helder antwoord te geven. Het is beter van tevoren alles goed te overdenken en te bespreken, dan achteraf voor verrassingen komen te staan. U kunt ons altijd telefonisch bereiken op 010 - 521 60 16 of stel uw vraag via het reactieformulier onderaan op deze pagina.

Bestel hier ook alvast onze gratis informatiebrochures

J.T. Teeuw

Complete uitvaartverzorging zoals u dat wenst

Bij het verzorgen van de uitvaart zullen we alles met u overleggen en op basis hiervan besluiten nemen. Naast een vast basistarief voor de uitvaartverzorging worden de kosten van een uitvaart gevormd door uw eigen wensen en budget.

Alles is mogelijk en wij voeren voor u de regie

Bij Teeuw Uitvaartverzorging is alles mogelijk en daarom zullen we in een persoonlijk gesprek alle zaken waar u aan kunt denken samen met u doorlopen. Op deze manier garanderen we een uitvaart zoals u dat voor ogen heeft en komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Extra mogelijkheden in overleg met u

Als aanvulling op de hiernaast getoonde 'basis' richtlijn kunnen tegen een vooraf gecalculeerde meerprijs natuurlijk ook de volgende zaken worden geregeld:

 • Andere grafkist
 • Rouwvolgauto’s
 • Bijzonder rouwvervoer, zoals een koets, caravan, motor, bus, koe etc.
 • Nieuw eigen graf of het verlengen van de termijn van begraven
 • Eigen ontwerp rouwkaarten en/of dankbetuigingen
 • Overlijdensbericht en dankbetuigingbericht in krant(en): Regionaal adverteren vanaf ca. € 250,-. Landelijk vanaf € 750,- tot enkele duizenden euro’s.
 • Nieuwe gedenksteen of beitelen bestaande steen
 • As-bestemming (verstrooiing, plaatsing in een columbarium of urnengraf)
 • Rouwbloemstukken
 • Powerpoint presentatie
 • Consumpties (div. soorten broodjes, alcoholische dranken etc.)
 • Wachtlonen bij (kerk)dienst
 • Mortuariumkosten zieken- of verzorgingshuis

Bij ons geldt dat wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van bepaalde diensten, deze natuurlijk niet in rekening worden gebracht. Diensten die wij voor u bij derden afnemen worden één op één in rekening gebracht. Alle extra zaken zullen zorgvuldig en vooraf worden gecalculeerd en in overleg met u worden besloten.

Vraag het aan Teeuw Uitvaartverzorging

Aanhef *

Direct contact

Graag beantwoorden we vooraf op een persoonlijke manier al uw vragen.

Wij zijn dag en nacht bereikbaar op onderstaand telefoonnummer:

010 - 521 60 16Afspraak maken

Dag en nacht bereikbaar: 010 - 521 60 16